Cégünkről

Első autóroncs átvevő és ártalmatlanító telepünket Budapesttől 40 km-re, Ráckeve iparterületén alakítottuk ki 2006 áprilisában, több mint tíz éves autóbontós tapasztalattal a hátunk mögött. 2007 februárjában megnyitottuk új átvételi irodánkat Budapesten a XV. kerület Késmárk utcában. 2009 szeptemberétől ide helyeztük át a teljes technológiát és már teljes kapacitással dolgozunk. Ezt mutatja az eddig átvett több mint 5000 db roncs-autó is.

Cégünk rendelkezik a munkavégzéshez szükséges gépekkel és berendezésekkel, mint például autómentők, tehergépkocsik, utánfutók és rakodógépek, valamint karosszéria és műanyagprések, bálázó, őrlő- és daráló berendezések. A keletkezett hulladékok végleges kezelése nem a telepünkön történik, elszállításukra engedéllyel rendelkező partnerekkel szerződtünk.

 

 

A hulladékok elszállításánál figyelembe vesszük az Európai Unió hulladékkezelési sorrendjét, melynek értelmében priorizáljuk az újra használatot (a minősített alkatrészek újbóli, a funkciónak megfelelő felhasználását), azaz AUTÓBONTÓ-ként funkcionálunk. Fő tevékenységünk egyre jobban a bontandó gépkocsikból kinyerhető alkatrészek értékesítésére fókuszálódott. Cégünk kifejlesztett egy olyan AUDATEX bázisú alkatrész beazonosítási és raktárnyilvántartó rendszert, amely alkalmas mind a javítóknak, mind a biztosítóknak online (közvetlen) hozzáférést biztosítani a rendszert alkalmazó regisztrált autóbontók által forgalmazott használt/bontott, minősített és származásigazolt alkatrészek listájához. Információkhoz juthatnak a gyári cikkszám alapján, és interneten foglalhatják, illetve rendelhetik meg a kívánt javításhoz a szükséges alkatrészeket.

Cégünk tevékenységében természetesen az újrahasznosítás is kiemelt szerepet kap. Azokat az egységeket, amelyeket alkatrészként nem tudunk értékesíteni, anyagfrakciónként szelektáljuk, (préseljük, aprítjuk, bálázzuk) alapanyagra történő újrahasznosításra előkezeljük. Itt a fémen kívül a műanyag, az üveg és a gumi mennyisége szintén számottevő. Előrehaladott fejlesztéseket végzünk ezeknek a nem fémtartalmú anyagoknak az újrahasznosításában is. 

Az Autó Mandy Car tagja és aktív szereplője a Gépjárműbontók Országos Egyesületének (GOE), amely egyik érdekvédelmi szervezete és koordinátora a magyarországi jármű újrahasznosítási „recycling” programnak. Egyesületünk 2006-óta tagja a brüsszeli székhelyű EGARA-nak (Europian Group of Automotive Recycling Association), amely az európai autóbontók szövetsége, közel 20 taggal.

MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Munkatársat keresünk

Keresünk betanított és segédmunkásokat alkalmi fizikai munkára.

A munkavégzés helye: Budapest, XV. kerület,
Késmárk utcai telephely.
Bérezés megegyezés szerint.

Érdeklődni a cég bármelyik elérhetőségén lehet.

 

PARTNEREINK

 • Gépjárműbontók Országos Egyesülete
  Autóalkatrész.hu
  Seatalkatreszcentrum.hu
  Autbonto.lap.hu
  egaranet.org
  Nemzeti Fejélesztési Minisztérium
  ForWell Kamion Szerviz Kft.
  Suzuki Szelecky
  Bara Autóház
  Kelet-Pest.hu
  Audatex Magyarország Kft.
  AutoCarma Zrt.
  Autotrend Kft.
  Beck&Beck Autóbontó
  Opel Duna
 • Pannon Egyetem
 • Csergő Kft.
  Di-Fer Csoport
  ARW Magyarország Kft.
 • Miskolci Egyetem
 • Iharos Goller Karosszéria Alkatrészek
  BMW Group
  Inter Metal Recycling 
  JP Autó
  Posta Autó Duna Zrt.
  Inter Cars Autóalkatrészek
  Mercarius Flottakezelő
  Müller-Gruttenbrunn Group
  Porsche Hungária
  Schiller Autó Család
  Szabó Autójavító Kft.